Bliv frivillig
- så har vi uddannelsen og opgaverne!

Brand & Redning Skanderborg tilbyder dig en fritidsinteresse med perspektiv. Du skal investere noget af din fritid, men modtager en kompetancegivende uddannelse og får nogle anderledes oplevelser, måske endda en personlig udfordring. Du kommer med garanti til at møde nogle engagerede kolleger i nogle krævende situationer. 

 

Førstehjælp

Som frivillig har du altid mulighed for at være up to date med din viden inden for førstehjælp, da det er en vigtig del af din uddannelse, og den viden har Brand og Redning Skanderborg brug for, da du vil blive brugt som førstehjælpsvagt ved f.eks. idrætsstævner.

Forplejningstjenesten

Som frivillig i forplejningstjenesten vil vi lære dig bl.a. at lave mad til 500 mennesker på feltkomfur, og den viden har vi brug for, da vi hjælper med forplejning til flere store arrangementer

Indkvartering

Som frivillig i indkvarteringstjenesten vil vi lære dig bl.a., hvordan du indretter en skole til indkvartering, og den viden har vi brug for bl.a. ved fredstidsulykke.

Brandtjenesten

Som frivillig i brandtjenesten vil vi lære dig bl.a. brandmandens ABC, og den viden har vi brug for bl.a. ved brandvagter.

Redningstjenesten

Som frivillig i redningstjenesten vil vi lære dig bl.a., hvordan man befrier indespærrede i bygninger, og den viden har vi brug for bl.a. ved fredstidsulykke.

Kommunikationstjenesten

Som frivillig i kommunikationstjenesten vil vi lære dig bl.a., hvordan man opretter en kommandopost, og den viden har vi brug for som vigtigt bindeled imellem forskellige udrykningsstyrker bl.a. ved fredstidsulykker.

 

ABC

Som frivillig i ABC-tjenesten vil vi lære dig bl.a., hvordan man måler radioaktivitet og kemisk udslip, og den viden har Brand og Redning Skanderborg brug for, da vi skal stille med spore-hold i tilfælde af fredstidsulykke.

 

Fælles for din uddannelse er, at den kan bruges både i fredstid, ved katastrofer og krig.

 

Hvad er en frivillig?
En frivillig er en person, som har lyst og overskud til at hjælpe samfundet med at løse en humanitær opgave. 

Du skal være indstillet på at bruge noget af din fritid på uddannelse og øvelser, herudover tilbyder vi deltagelse i et stort antal arrangementer og kursusaktiviteter. 

Som frivillig modtager du den samme uddannelse som de professionelle.

Så bor du i Skanderborg, Hørning og Ry området så ring eller e-mail os.

 

Brand & Redning Skanderborg
Vestergade 131 
8660 Skanderborg
Tlf . 86522188
e-mail
 
 
Beredskabs - forbundet Skanderborg
Vroldvej 55
8660 Skanderborg
e-mail 

Websidemager

 

Senest ændret 04. februar 2002