Mindre forurening, forurening v/FUH - Lastbil
Udrykning nr. 154/2006.
AE
26/10-2006
AE
5/10-2006
Børn, brand og sikkerhed
Brand & Redning, Skanderborg, har tirsdag og onsdag i uge 40 haft besøg af 0. klasserne fra Skanderborg Realskole, Morten Børup Skolen og Niels Ebbesen Skolen.
AE
29/9-2006
AE
29/9-2006
Brand og vand på skoleskemaet i Uge 40
Igen i år, sætter Brand & Redning, Skanderborg, fokus på børn, brand og sikkerhed i Uge 40.
Uge 40 har nu været landsdækkende kampagneuge i 10 år, hvor brandfolk og skolelærere underviser børn i, hvordan man forebygger brand og el-ulykker – og hvad man stiller op, hvis uheldet er ude.
Hos Brand & Redning, Skanderborg, har vi alle årene været med på kampagnen, hvor vi modtager besøg af 0.-klasserne fra flere af kommunens skoler.
Kampagnen tager udgangspunkt i tegneseriehæftet Dit Brandblad, som er udgivet af et samarbejde mellem Foreningen af Kommunale Beredskabschefer, Rigshospitalets Brandsårsafdeling, Dansk Brandteknisk Institut, Beredskabsstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen.
Med inspiration fra historier og opgaver fra Dit Brandblad, taler lærerne med børnene om, hvordan man kan sikre sig mod brandulykker.
Når børnene besøger Brandstationen i Skanderborg en times tid i løbet af Uge 40, følger brandfolkene op på de ting, som børnene har lært – vi hører dem i, om de nu har lært lektien.
Brandfolkene har måske en lidt anden pædagogisk indgangsvinkel til forkynde brandsikkerhed for børnene – det tror vi er en god måde at runde dette emne af på.
Vi vil i løbet af en times aktiviteter på Brandstationen, høre børnene i, hvad de har lært om brandsikkerhed, herunder brug af åben ild og betydningen af at have røgalarmer i hjemmene.
Det er vores opfattelse, at børnene er rigtig gode ambassadører for brandsikkerhed ude i hjemmene, når de har haft forebyggende undervisning i skolen og har været på besøg på Branstationen.
På Brandstationen viser vi børnene, hvad man skal være forsigtig med omkring elektriske brugsgenstande – vi viser dem, hvordan man hurtigt skal iværksætte behandling af brandsår med rindende vand – viser dem hvor hurtigt røgalarmen aktiveres ved selv en mindste smule røg – vi sikrer os, at de ved, hvordan man alarmerer ved at ringe 112 – og vi slutter af med lidt røg i køkkenet, blå blink og brandbiler med røgdykkere, på pladsen bag Brandstationen.
AE
11/9-2006
Beredskabs-Frivillige tog pokaler med hjem – igen
23 glade men trætte beredskabs-frivillige fra Brand & Redning, Skanderborg, vendte søndag eftermiddag hjem fra to dages konkurrencer ved Beredskabsstævnet, som afvikles hvert andet år et sted i Danmark – i år i Odense. Igen i år beviste Skanderborgs beredskabs-frivillige, at de fagligt er blandt de førende i Danmark.
Det blev til en sikker førsteplads i den kombinerede forplejnings- og indkvarteringstjeneste – og det blev til en andenplads i 5-kamp, hvor der dystes i korrekt materielbetjening, bl.a. med redningsudstyr, brandmateriel og walkie-talkies, ligesom der indgår en opgave i livreddende førstehjælp.
De beredskabs-frivillige ved Brand & Redning, Skanderborg, har de sidste par år styrket uddannelsen i forplejnings- og indkvarteringstjeneste, hvor vi med instruktørassistance fra Beredskabsstyrelsen, har intensiveret øvelsesprogrammet.
De beredskabs-frivillige i forplejnings- og indkvarteringstjenesten har endvidere hvert år opgaver ved større arrangementer i landsdelen, hvor de henover sommeren 2006 har deltaget i opgaver ved DGI-stævnet i Haderslev, ligesom daglig middagsforplejning af 450 orienteringsløbere ved verdensmesterskabet i orienteringsløb, der blev afviklet i skovene omkring Søhøjlandet i starten af august, blev forestået af beredskabs-frivillige fra Brand & Redning, Skanderborg.
Konkurrencen i Forplejnings- og indkvarteringstjeneste blev vundet sikkert foran Herning, som blev nr. 2, flere banelængder efter Skanderborg. Tredjepladsen gik til Horsens.
Der var mere jævnbyrdighed i 5-kampen, hvor Grenaa vandt foran Skanderborg. Tredjepladsen gik til Herning.
Historisk set har de beredskabs-frivillige fra Skanderborg opnået pæne placeringer i flere discipliner ved alle Beredskabsstævner, men det er første gang, der hives en førsteplads hjem med feltkomfuret.
Med det engagement, som til stadighed lægges for dagen af de beredskabs-frivillige, er vi ved Brand & Redning, Skanderborg, rigtig godt klædt på til at stå i spidsen for de beredskabsopgaver, som ligger i Brand & Rednings regi, udover de traditionelle brand- og redningsopgaver.
Der er vores håb, at vi kan formå at udbrede interessen for det frivillige beredskabsarbejde, også til borgerne i Galten Kommune.
Med beredskabets forpligtigelse til at kunne nødforpleje 5% af kommunens befolkning, bliver der nemlig brug for at udvide kredsen af beredskabs-frivillige de kommende år.
Også de kommende week-ender vil de beredskabs-frivillige komme i aktion. I næste week-end sørger man for væskeforsyningen og førstehjælpsvagten ved ½-maraton - ”Søen rundt”.
Efterfølgende week-end afholdes der brand- og førstehjælpskursus for det lokale politi-hjemmeværn.
De omkring 35 aktive beredskabs-frivillige i Skanderborg Kommune, lægger hvert år flere tusinde timers frivilligt arbejde i det lokale beredskab. Alene til opgaven med at fremstille varm middagsforplejning til orienteringsløberne i august, medgik der næsten 900 timers frivilligt arbejde.
AE
11/9-2006
5/9-2006
5/9-2006
Brand i kedel
Udrykning nr.
113/2006.
AE
20/8-2006
Alarm til Brand & Redning, Skanderborg, lørdag den 19. august 2006, kl. 1811
7/8-2006
Lastbilbrand med 24 bigballer
Udrykning nr. 90/2006.
26/7-2006
Drejestige til Skanderborg
26/7-2006
Brand i højspænding
Udrykning nr. 84/2006.
AE
25/7-2006
25 år ved brandvæsenet
Beredskabschef Bjarne Vinther fra Brand & Redning Skanderborg, har den 1. august 2006 forrettet tjeneste ved dansk brandvæsen i 25 år.
I den anledning afholdes der reception på Brandstationen , Vestergade 131, 8660 Skanderborg tirsdag den 1. august 2006, kl. 14:00 -17:00 for medarbejdere, familie, venner og samarbejdspartnere
21/7-2006
Brandbil fik svedne paneler
Udrykning nr. 77/2006.
20/7-2006
Udrykning nr. 76/2006.
Alarm til Brand & Redning, Skanderborg, onsdag den 19. juli 2006, kl. 1844
20/7-2006
På vegne af Redningsberedskaberne i Galten, Hørning, Ry og Skanderborg, flg:
6/7-2006
En travl forsommer
Beredskabsforbundet Skanderborg fik en henvendelse fra Gudenåskolen, om vi kunne stille med førstehjælpsvagter til Lilleskolefestival i Ry.
Det sagde de frivillige fra Skanderborg ja til, og vi var førstehjælpsvagt på festivalen fra mandag d.19/6 til onsdag d.21/6. Der var ca. 1.400 elever fra hele landet samlet, så der var nok at se til, og det var primært småskader på fødder, da der var godt vejr, og de gik barfodet.
Dansk Rideforbund landsfinale
Så var den gal igen; 24.-25/6 havde Dansk Rideforbund landsfinale, og Dansk Røde Kors havde brændt dem af, så de henvendte sig til Bredskabsforbundet region ll om hjælp. De eneste, der kunne hjælpe, var de frivillige fra Skanderborg, så vi klarede også denne opgave, og deltagerne kunne være trygge ved at deltage. Her var det igen småskader, og 3-4 personer, der var faldet af deres hest.
DGI Landsstævne Haderslev
Vi havde knap nok fået de sidste plastre af fingeren, før næste opgave kaldte; Landsstævne i Haderslev, og der deltog 13 frivillige fra Skanderborg. Vi tog afsted for at hjælpe med morgen- og aftenforplejning, og vi fik en skole med 1000 deltagere, som vi skulle stå for morgenforplejning / picnic til.
Til aften forplejningen blev der udleveret varm mad på selve stævneområdet hvor vi også hjalp.
Så nu kan vi alle holde en velfortjent somme ferie!, indtil det går løs med orienteringsløb, hvor de frivillige også har sagt ja til at stå for forplejning til WOC Tour 30.07 - 6.08 2006, læs mere på www.woc2006.dk
MML
5/7-2006
Stråtækket ejendom udbrændt
Alarm til Brand & Redning, Skanderborg, onsdag den 5. juli 2006, kl. 1424
AE
27/6-2006
18/6-2006
Hus brand i Hørning
Udrykning nr. 59/2006.
9/6-2006
Besværlig brand på motorvejen
Udrykning nr. 56/2006.
AE
9/6-2006
Udrykning nr. 55/2006.
23/5-2006
Brand & Redning har i april og maj 2006 afviklet to weekendkurser for det lokale Politihjemmeværnskompagni.
AE
15/5-2006
Fælles brandøvelse i Ny Skanderborg Kommune
Brandkorpsene i Galten, Hørning, Ry og Skanderborg har taget forskud på kommunesammenlægningen ved at afvikle et par af de årlige vedligeholdelsesøvelser i fællesskab.
I maj måned har brandkorpsene fælles uddannelse på Falcks Uddannelsescenter Langvang i Randers, hvor Øvelserne 2 og 11 i Vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2006 afvikles med blandede hold.
Øvelse 2 er Taktisk Brandventilation, hvor der øves med overtryksventilator som både demonstrationsøvelse og indsatsøvelse.
Øvelse 11 er Røgdykkerøvelse VIII, hvor der øves temperaturkontrol og køling i overtændingscontainer.
15/5-2006
Parole
Ved årets parole for de frivillige ved Brand & Redning Skanderborg fik Tanja Loft, Lone Langbalde, Christina Buch og Charlotte Brorsen tildelt anciennitetstegn for 10 år i forplejningstjenesten.
Viceborgmester Anne Mette Kirk Andersen overrækker anciennitetstegnene.
7/5-2006
Alarm til Brand & Redning, Skanderborg, lørdag den 6. maj 2006, kl. 2048
6/5-2006
Assistance til plantagebrand i Vestjylland
Fem brandfolk og beredskabs-frivillige fra Brand & Redning, Skanderborg, er tilmeldt Den Frivillige Indsatsstyrke (DFI) under Beredskabsstyrelsen, som kan tilkaldes til mandskabskrævende brand- og redningsindsatser i såvel ind- som udland.
Sammen med brandfolk og frivillige fra store dele af Midtjylland, har to af vores DFIére været indsat mod den omsiggribende plantagebrand ved Ulfborg på Vestkysten.
Vores DFIére bemandede fra fredag eftermiddag til kl. 0300 i nat, en vandtransportenhed fra Beredskabsstyrelsens kaserne i Herning.
Efter nogle timers søvn på kasernen i Herning, er de her til formiddag kommet retur fra plantagebranden, hvor der fortsat vil være efterslukning det meste af week-enden.
Plantagebranden i Vestjylland er i øvrigt en påmindelse til os alle om, at efter kun få dage med solskin og pæne temperaturer, skal der ikke meget til, før der går ild i vegetationen, som endnu ikke er grøn og vædeholdig.
16/4-2006
Voldsom kælderbrand
Udrykning nr. 42/2006.
Se TV2 østjyllands indslag fredag 14/4-2006
15/4-2006
Brand i
indianertelt
Udrykning nr.
43/2006.
14/4-2006
12/4-2006
12/4-2006
Horsens Folkeblad - Nyheder fra Horsens og omegn
12/4-2006
6/4-2006
Grunduddannelse Indkvartering / Forplejning
Hos Brand & Redning Skanderborg 25-26 marts og 1-2 april 2006
2/4-2006
Niels Mikkelsen 25 års jubilæum
Til Fru Grete Mikkelsen er der en buket fra Beredskabskommissionen.
De øvrige billeder er fra den efterfølgende reception på Brandstationen.
31/3-2006
Redning, FUH m/fastklemt - Bil på taget
Udrykning nr. 37/2006.
Alarm til Brand & Redning, Hørning og Skanderborg, fredag den 31. marts 2006, kl. 0810 Melding: Færdselsuheld med fastklemt, Søballevej v/Dalvej
Ved Brand & Rednings ankomst lå en bil på hovedet, et stykke fra vejen. Føreren sad fastklemt i bilen, men var ved bevidsthed og klagede over smerter i nakken. Brandfolkene klippede døren af bilen, så redderne kunne få føreren ud. Efter at være tilset af ambulancelægen, blev den tilskadekomne kørt til kommunehospitalet i Århus.
28/3-2006
Aktiv week-enden
Det har i det meste af week-enden sydet af aktivitet og virkelyst på Brandstationen i Skanderborg.
28 beredskabsfrivillige fra Brand & Redning i Herning, Horsens, Silkeborg og Skanderborg har i den forgangne week-end gennemgået første halvdel af et forplejning- og indkvarteringskursus på Brandstationen i Skanderborg.
Nødindkvartering
Kurset er planlagt og tilrettelagt af Brand & Redning, Skanderborg, sammen med Beredskabsstyrelsen, som har stillet med kursusleder og instruktører. Kursusdeltagerne er efter næste week-end, hvor anden halvdel af kurset finder sted, i stand til at oprette nødindkvarteringsfacilitet til evakuenter, som af den ene eller anden grund har måttet fjernes akut fra deres hjem. Nødindkvartering kan f.eks. være nødvendigt, når bilister evakueres fra fastkørte biler på motorvejen under en snestorm, eller - som det var tilfældet forrige efterår ved fyrværkerikatastrofen i Seest - hvor dele af en by må rømmes på grund af en farlig situation.
Kokkehuer
Ud over at oprette en indkvarteringsfacilitet på f.eks. en skole, skal de beredskabsfrivillige også kunne forpleje de nødstedte - gerne på et niveau nogle kokkehuer over en flad rugbrødsmad. Opstart og betjening af feltkomfur og stegning af et støre antal bøffer, er derfor en stor del lærestoffet på kurset. Lørdag eftermiddag var to feltkomfurer kørt i stilling på Brandstationens garageplads, hvor der blev kogt kartofler og lavet sovs samt stegt bøffer til 100 personer, som blev serveret for ungdomsskoleelever fra Rosenholm og Hadsten, som i eftermiddagens løb var blevet akut evakueret til Skanderborg på grund af en til lejligheden anbragt død fugl.
Samarbejde
Søndag formiddag brugte de beredskabsfrivillige på nogle dilemmaspil i teorilokalet på Brandstationen. På arealet bag brandstationen havde Brand & Rednings vagthavende brandmandskab samtidig en øvelse sammen med reddere fra Falck i Skanderborg. Øvelsen gik på samarbejdet omkring håndtering af svært tilskadekomne ved trafikulykker, hvor samarbejdet ved frigørelse af fastklemte fra forulykkede biler er af allerhøjeste betydning for den tilskadekomnes overlevelseschanser og førlighed efter ulykken. Øvelsen foregik i silende regn og var en kold fornøjelse for den "tilskadekomne", som var en frivillig fra Røde Kors´ lokale samaritterafdeling. Også for redderne og brandfolkene var det en kold og våd omgang, men netop det at øve samarbejdet under lidt stressende forhold er også udbytterigt.
20/3-2006
Udrykning nr. 34/2006.
Alarm til Brand & Redning, Skanderborg, mandag den 20. marts 2006, kl. 0337
Horsens Folkeblad - Nyheder fra Horsens og omegn
13/3-2006
Redning, FUH m/fastklemt
Alarm til Brand & Redning, Skanderborg, søndag den 12. marts 2006, kl. 1501
24/2-2006
Større forurening, olieudslip
Alarm til Brand & Redning, Hørning og Skanderborg, fredag den 24. februar 2006, kl. 1226
8/2-2006
Brand i villa
Alarm til Brand & Redning, Skanderborg, onsdag den 8. februar 2006, kl. 1249
2/2-2006
Alarm til vagthold: Færdselsuheld - Bil ned ad stejl skrænt - Én tilskadekommen
21/1-2006
Udrykning nr. 9/2006.
Alarm til Brand & Redning, Skanderborg, lørdag den 21. januar 2006, kl. 2000
21/1-2006
Større forurening, olieudslip - 400 l dieselolie
Udrykning nr. 8/2006.
8/1-2006
Nytårsparole
8/1-2006
Beredskabsforbundet i Skanderborg har fået en gave, som går lige til hjertet. Det drejer som 1 hjertestarter også kaldet AED samt 2 øvelses hjertestartere til uddannelsesbrug.
Gaven, som kommer fra Brugerrådet for Skanderborg Sundhedscenter, blev overrakt af Formanden Børge Rasmussen til Kredsleder Michael Lassen.
Hjertestarter har længe stået på ønskesedlen hos Beredskabsforbundet. Men da en sådan er temmelig kostbar, var glæden stor, da tilbudet kom om at få en stillet til rådighed.
”Efterhånden finder vi dem flere og flere steder, i offentlige lokaler, i Metroen i København samt i flere svømmehaller.
Mange mennesker tror fejlagtigt, at bare man har sådan en, kan alle reddes.
I sig selv redder en hjertestarter ikke liv - den erstatter ikke den basale førstehjælp som kunstig åndedræt og hjertemassage. Men den er et stykke værktøj, der ved den rette brug, kan være med til at øge chancen for at få gang i hjertet igen.
Derfor vurderer vi, at det er vigtigt, at få en grundig oplæring i brugen af dem.
Vores mål er, at så mange som muligt, og helst alle der får et nyt førstehjælpskursus - - også bliver uddannet i brugen hjertestarteren.
Hjertestarteren vil vœre med, når de frivillige er på opgaver i kommunen f.eks. ½ maraton/søen rundt. Den vil i givet fald kunne forbedre overlevelschancerne ved et evt. hjertestop”.
Udtaler Førstehjælpsinstruktør Poul Erik Lassen
I øjeblikket har man uddannet 14 frivillige i brug af hjertestarter - flere følger, og det er her, at træningshjertestarteren skal bruges.
Uddannelse er altid en god idé.
Selv om hjertestarteren er enkel at betjene, er der flere gode grunde til at tage et kursus i at anvende den. Man får den tekniske indøvelse, samt viden om dens fordele og begrænsninger, og man bliver forberedt på den situation, pludselig at skulle anvende en hjertestarter.
Sådanne kurser vil beredskabsforbundet i Skanderborg nu kunne tilbyde.
Her i Danmark overlever kun ca. 5 % af de, der får hjertestop uden for sygehusene. Det tal er alt for lavt. Med bedre uddannelse og bedre udstyr, kan vi alle være med til at redde flere liv.
Det optimale er et 12 timers grundkursus, hvor man lærer den basale førstehjælp, og derefter et 3 timers hjertestarterkursus. Derved kan vi alle være med til at øge overlevelseschancen for de sidste 95 %.
Formanden for Brugerrådet for Skanderborg Sundhedscenter Børge Rasmussen, til venstre, overrækker hjertestarteren til Beredskabsforbundets kredsleder Michael Lassen og vicekredsleder Henrik Mangor, mens Skanderborgs beredskabschef Bjarne Vinther ser til i baggrunden.
5/1-2006
Udrykning nr. 133/2005.
Alarm til Brand & Redning, Skanderborg, onsdag den 4. januar 2006, kl. 1711
1/1-2006
Brand & Redning, Skanderborg, har nytårsaften og -nat 2005/2006 haft fire brandudrykninger, således:
Udrykning nr. 135/2005.
Kl. 2234 Containerbrand, Hotelvej v/SuperBrugsen, Stilling
Udrykning nr. 136/2005.
Kl. 2248 Containerbrand, Skanderupgade v/Realskolen, Skanderborg
Udrykning nr. 1/2006.
Kl. 0433 Containerbrand, Højvang Centret v/Fakta, Skanderborg