18/11 2012

Sort Nat

I forbindelse med Sort Nat i Skanderborg var der gang i feltkomfuret, hvor de frivillige fra Brand & Redning Skanderborg lavede ca. 600 portioner suppe, og alt blev udleveret på rekordtid til byens borgere, og samtidig blev der reklameret for forebyggelseskurset og hvervning nye frivillige.


   15/7 2012

Voldsomt uvejr med torden og styrtregn

Under uvejret i lørdags, ramte et Lyn et parcelhus i Skanderborg.

Se mere her. TV2OJ


6/7 2012

Mælketankvogn væltet ved Ejer Baunehøj

I forbindelse med en ulykke på motorvejen, hvor en mælketankvogn væltede ved Ejer Bavnehøj blev de frivillige fra Skanderborg indsat til at lave en høj vejoverføring.
Der var løbet ca. 20 tons mælk ned i et regnvandsbassin, og der var fare for, at det ville løbe over i en å, så derfor blev Beredskabsstyrelsen sat til at pumpe vand/mælk væk fra bassinet. Da lastbilen skulle fjernes fra motorvejen blev al trafik ledt i gennem rastepladsen.
Derfor var det nødvendigt at lave en høj vejoverføring, hvor personbiler kunne køre under og en overføring, hvor lastbiler kunne køre over slangerne, og denne overkørsel styrede de frivillige sammen med Støttepunktet fra Aarhus, som var kommet med en lysgiraf.

   
   


Se flere foto her freelance-fotografer.dk


17/6 2012

Sørednings demo

Skanderborg Kano og Kajakklub fejrede 40 års jubilæum den 16. juni. De forespurgte SOK og Brand & Redning Skanderborg demonstrere søredning. De ønskede at lave noget spetakulært og det fik de....!
SOK´s kvadrille 722( Redningshelkopter) fik alles opmærksomhed ved en lav overflyvning, hvorved søvandet blev pisket op, og alle dem som havde taget opstilling tæt på søbreden fik sig en frisk douche! De havde medbragt egen figurant, som hoppede i søen, fra helikopteren. Men det varede ikke længe, inden han blev samlet op. Efter lidt blær fra piloternes side blev der vinket farvel og kvadrille 722 drog nordpå.
 
Nu var det Brand og Redning Skanderborgs tur til at vise deres kundskaber.
To kajakroere var "kæntret", og Brand og Rednings båd kom susende og fik de 2 kajakroere op og bragt til broen, hvor resten af holdet ydede førstehjælp. Leif Eriksen (holdleder) fortalte undervejs, hvad der blev gjort og hvorfor.

Der var stor opbakning fra publikum, og der blev givet store klapsalvere efterfølgende.
 
De frivillige var også med, og der blev markedsført de nye 3 timers gratis forebyggelseskurser.


         
 


14/6 2012

Storbrand i Ry

Alarm til Brand & Redning, Ry, Torsdag den 14. juni 2012, kl. 0048
Melding: Bygningsbrand, etageejendom.

TV2 Østjylland11/6 2012

Nødvandforsyning

De frivillige i Skanderborg blev alarmeret kl. 12:46 den 11/6 via SMS, da en pumpe i en brøndboring i Mesing var brudt ned. Der skulle leveres rent drikkevand til 25 husstande, og opgaven blev løst ved at opsætte en palletank med rent vand, og denne blev skiftet hver dag i 4 dage.


 
   


2/6 2012

25 års jubilæum

Beredskabschef Bjarne Vinther havde fredag den 1. juni 2012 25 års jubilæum ved Brand & Redning Skanderborg, På billedet ses Beredskabschef Bjarne Vinther og Skanderborgs Borgmester Jørgen Gaarde.


  

Horsens Folkeblad 


2/6-2012

Lys Nat

Da der blev afholdt Lys Nat i Skanderborg, valgte de frivillige fra Brand & Redning Skanderborg at lave reklame for forebyggelseskurserne og samtidig vise nogle af de opgaver, de frivillige løser i kommunen.

 10/5-2012

Pumpe øvelse

De frivillige fra Brand & Redning Skanderborg havde uddannelsesaften med seriepumpning, rekognoscering efter bedste pumpe sted efter koordinator ved Skanderborg sø.

  1/5-2012

Drikkevands forurening

I forbindelse med en
drikkevand forurenet i et område i Hørning, blev de frivillige allameret via SMS til opstilling af palletanke med rent drikkevand ved 2 af kommunens institutioner i det ramte område, vandet blev skiftet hver dag og efter 4 dage, var der rent vand i hanerne igen.
 

Nyt 2011