30/12 2013


Få dig et sikkert knald til nytår

Sund fornuft er vejen frem, når det handler om at komme sikkert ind i det nye år.

Lokalavisen Skanderborg



27/12 2013

Oversvømmet plejehjem i Låsby

Her kan du se en lille film fra indsatsen i Låsby optaget af Jonas Møller, Beredskabstyrelsen.

Se filmen her



26/12 2013

Oversvømmet plejehjem

De frivillige fra Brand & Redning Skanderborg blev kaldt ud onsdag d. 25/12 kl. 3.42 for at pumpe vand væk i forbindelse med et oversvømmet plejehjem i Låsby, hvor kælderen stod under vand pga. der havde samlet sig store mænger vand på et grønt område.

De frivillige pumpede vand væk fra kælderen sammen med Beredskabsstyrelsen Midtjylland, som også havde opstillet pumper ved det grønne område for at få vandet væk fra den ”nye sø”, så vandet kom under trappenedgangen til kælderen.

Der blev indkaldt ekstra frivillige til at lave forplejning til de indsatte styrker.
   
Da fyrrummet også var oversvømmet havde plejehjemmet ingen varme, og der blev derfor hentet og opsat gasvarmer.

Kl. 9:00 var vandstanden så lav i ”søen”, at der blev etableret sandsækkedæmning ved den laveste beliggende trappenedgang til kælderen, så kælderen kunne tømmes for vand, som stod i 1,5 -2 meters højde.

Ca. kl. 11:00 var kælderen tømt for vand, og elektrikeren kunne begynde at reetablere strøm, fyret kunne repareres, og SSG skadeservice begyndte at tømme kælderen, som foruden fyrrum også var vaskeri og køkken for plejecenteret, hvilket bl.a. betød, at alt maden til julefrokosten også var gået tabt.      

12:45 var de frivillige klar med dejlig varm gullashsuppe, og det var tid til retablering.

TV2 Østjylland

TV2 Østjylland

                   



10/12 2013

Stormen ”Bodil”

Kl. 19:30 blev lederen af forplejning-indkvartering briefet om, at der var brug for, at der blev lavet noget mad til Beredskabsstyrelsen Midtjylland, som var indsat til en afstivningsopgave på Bjedstrup Skole, hvor murstensgavl var væltet ned på et tag.

I kommunen var der på brandstationerne i Skanderborg, Hørning, galten og Ry indkaldt et vagthold fra brandvæsenet til at rydde vejene for væltede træer og flyvende genstande de blev
indsat på 41 adresser fordelt over hele kommunen.

Vagtholdet skulle også bespises, så de frivillige blev alarmeret via sms, til at lave madpakker samt levering af disse til de indsatte styrker.

Udover de, der hjalp i Skanderborg, havde vi også en frivillig, som hjalp DFI Herning med at rydde hovedvej 13 for væltede træer.





25/11 2013

Sort Nat og Valgflæsk

De frivillige fra Brand og Redning Skanderborg havde et par travle dage med gang i feltkomfuret.

Fredag den 15. november afholdt  Skanderborg  Cityforening  Sort Nat, hvor butikkerne i byen havde åbent til midnat. Vanen tro var de frivillige på plads i byen til at lave og udlevere Suppe a´la Brand & Redning til byens borgere.  Som det plejer at være, var det meget koldt, så de ca. 600 portioner eller 250 liter suppe blev udleveret på rekordtid, og der blev også tid til at reklamere for forebyggelseskurset og hvervning af nye frivillige.

Tirsdag den 19. november var der Kommune- og Regionsvalg, og her havde de frivillige lovet at stå for logistikken i forbindelse med bespisning af de valgforordnede på de 17 valgsteder i Skanderborg Kommune.

Morgenmad og frokost skulle hentes og fordeles på valgstederne.

Aftensmaden havde de frivillige lovet at lave og menuen stod ikke på ”valgflæsk”, men på mørbrad stegt som vildt og frugtsalat til dessert, som også skulle transporteres ud til valgstederne. 

En meget travl dag, med masser af frivillige hjælpere.  


   

9/9 2013

Strandnumre kan redde liv

De frivillige ved Brand & Redning Skanderborg har sat strandnumre op i kommunen på udvalgte steder ved søerne og Gudenåen. Disse strandnumre er en hjælp, når du skal ringe 1-1-2, så hjælpen kommer til det rigtige sted.

Mange har nok set de grønne skilte ved Vesterhavet, og disse er også kommet til Skanderborg, hvor der nu er opsat skilte 10 forskellige steder i kommunen.
Skiltene er en hjælp, hvis man har brug for at ringe 1-1-2 ved en ulykke, hvor man ikke kender adressen.

Skiltets nr. er en stor hjælp til at fortælle redningsmandskabet, hvor man præcis er. Skiltets nummer, med et tilknyttet GPS-koordinat, er registeret i en database hos Politiets alarmcentral, dette sikrer at redningsmandskabet hurtigt kan finde frem til stedet, og derved spare livsvigtige minutter.

Hold øje med de grønne skilte i Skanderborg kommune. Skiltene starter med G og efterfølgende 3 cifre skrevet med sort på hvid baggrund. Skiltene sidder på informationstavler, pæle og redningsudstyr.

Hent evt. APP’en STRANDKLAR og få nyttige baderåd, førstehjælpsguide samt oplysning om det nærmeste strandnummer direkte på mobilen. Det er TrygFonden, der betaler skiltene, og de frivillige fra Brand & Redning Skanderborg opsætter og vedligeholder dem.


       


Læs mere om strandnumre her




5/8 2013

40 års anciennitetstegn

I anledning af at Ove Bech Andersen har været frivillig hos Brand & Redning Skanderborg i 40 år fik han tildelt 40 års anciennitetstegn, hvor der efterfølgende blev afholdt en reception på brandstationen.

   

Nyt 2012