20/9 2014

Brand & Redning gjorde det igen ved DM

De frivillige fra Brand & Redning Skanderborg vandt for anden gang i træk 1. pladsen i 5-kamp ved Beredskabsforbundets landsstævne og slog dermed fast, at de er de bedste i Danmark til denne disciplin.

De 9 frivillige fra Skanderborg, som deltog i 5-kamp skulle gennemføre de fem beredskabsopgaver;  Storm, som er en løfteopgave, hvor en 100 kg. tung byrde skal løftes med hjælp af stål-tre-ben og skrælletalje, Skybrud, som er en lænseopgave, Beredskab, som omhandler førstehjælp,  Sne, som går ud på at flytte rundt med gryderne på feltkomfuret, og  Tørke, som er en pumpeopgave, hvor det gælder om at få vand frem til et strålerør, så hurtigt og så fejlfrit som mulig.

Udover 5-kamp deltog de frivillige også i en brandkonkurrence, hvor det blev til en 5. plads. De 5 frivillige skulle lave et standardudlæg, slukke en brand og lave personredning – alt sammen på tid. Til sidst skal der laves hjerte-lunge-redning på den reddede person.

Beredskabsforbundets Landsstævne 2014 blev afholdt i weekenden 12. – 14. september, hvor over 400 frivillige fra landets redningsberedskaber samledes  i Ringkøbing.
Forsvarsminister Nikolai Wammen besøgte stævnet om lørdagen

Beredskabets frivillige viste deres kunnen i at hjælpe Danmark i ekstreme vejrsituationer. Det frivillige supplerende beredskab er et afgørende element i samfundets robusthed, både til daglig, og når der er behov for store ressourcer, fx i forbindelse med skybrud, storme og snestorme, som landet specielt har oplevet de seneste år.
Temaet for stævnet var derfor: “Vi hjælper beredskabet og Danmark i ekstreme vejrsituationer”.


 11/9 2014

Hæderstegn til frivillig

Ved en reception onsdag den 10. september fik 8 frivillige fra Brand & Redning Skanderborg tildelt hæderstegn for god tjeneste i redningsberedskabet.

Alle frivillige i Skanderborg samt familien til dem, der skulle have tildelt hæderstegn, var inviteret til reception, hvor vi fik godt at spise, og efterfølgende overrakte beredskabschef Bjarne Vinther hæderstegnene.

 
Følgende fik 25 års hæderstegn fra venstre: Arne Erbs, Uffe Brorsen, Pernille Mangor  og Heins Larsen.

Følgende fik 40 års hæderstegn fra venstre: Ib Th. Chr. Jensen og Poul Erik Lassen.Følgende fik 50 års hæderstegn fra venstre: Børge Rasmussen og Børge Rasmussen.

Ja, der var 2 x Børge Rasmussen, der fik tildelt 50 års tegn. Børge til venstre er Skanderborgs tidligere Beredskabschef og bærer en stor del af æren for, at beredskabet er det, det er idag. Børge havde en gave med til alle tegnmodtagere, og det var han egen nyudgivede bog "Brudstykker fra et aktiv arbejds- og fritidsliv".
Børge til højre er forhenværende brandsassistent, som ligeledes har lagt et stort engagement i beredskabet.27/12 2013

Brand & Redning gjorde det igen ved DM

Her kan du se en lille film fra indsatsen i Låsby optaget af Jonas Møller, Beredskabstyrelsen.
26/12 2013Nyt 2013