15/12-2004

24 brandgode råd om kalenderlys

Århus Stiftstidende

 

7/12-2004

24 brandgode juleråd 

(Klik her og se mere)

 

28/11 -2004

Vinder fra åbent hus

Vinder af forplejningsspørgsmålet:

Ellen Hansen Skanderborg

Vinder af tegnekonkurrence drenge:

     

Vinder af tegnekonkurrence piger:

   

 

23/11-2004

Billeder fra åbent hus

Her kan du finde billederne af børn på den gamle brandbil.

Find dit billede her

 

18/11-2004

 ÅBENT-HUS

Brand & Redning Skanderborg holder åbent hus

søndag d. 21/11 kl. 13.00 - 16.00

 Oplev hvad dit - BEREDSKAB - kan gøre for dig.

Program her.

Ud skriv tegninger til tegnekonkurrencen her.

 

 

12/11-2004

DFI Assistance til Kolding

Brand & Redning Skanderborg havde ud over forplejnings-opgaven også 2 af de frivillige fra DFI (Den Frivillige Indsatsstyrke) sendt til Kolding.

Fredag formiddag blev vi ringet op og spurgt, om vi kunne hjælpe lørdag og søndag ved katastrofen. 

Da vi kom til Kolding lørdag 8:30 blev vi indsat sammen med EOD (Explosive Ordnance Disposal) Ammunitionsrydderne bomberydderne sprængstof-eksperter. Vores opgave var at fjerne ikke-afbrændt fyrværkeri og lokalisere det ekstremt farlige fyrværkeri, som EOD'erne fjerner iført speciel udrustning.

Hele lørdag gik med at indsamle fyrværkeri, indtil det blev mørkt. Derefter blev vi indkvarteret i undervisningslokaler ved beredskabsdepotet Kolding.

Her fik vi dejlig varm aftensmad lavet af Brand & Redning Skanderborg.

Men dagens arbejde var endnu ikke slut, for vi skulle også sørge for, at de 4 pumper, der pumpede slukningsvand og regnvand over i kloak, kørte, så vandet havnede på rensningsanlæg og ikke i Kolding å!

Søndag morgen skulle vi fortsætte med indsamling af ikke-afbrændt fyrværkeri. Nu havde vi arbejdet os så tæt på fabrikken, at vi gik i et lag af fyrværkeri, så det vanskeliggjorde arbejdet meget, og der var så meget farlig fyrværkeri, at EOD´erne begyndte at bruge trillebør til at fjerne det med. For med 1-2 stykker af gangen ville det tage meget lang tid, når der var en 20-30 farlige stykker fyrværkeri i hver have.

Søndag eftermiddag blev vi flyttet over til et nyt arbejdsområde for at rense fabriksområdet omkring Seest Huse og ned til Kolding Maskinfabrik. Her fik vi en Manitou til hjælp, så vi også kunne tjekke tagene på fabrikkerne i dette område.

Søndagen sluttede med oprydning af slanger og pumper, efter aftensmad kunne vi vende næsen hjemad.

Af de Ca. 25 DFIér der var med i Kolding, var der også nogle der bemandede LKM (Ledelses- og kommunikationsmodul).

 …Så nu ved jeg godt, hvad DFI står for; ”Danske Fyrværkeri Indsamlere”…

Michael Lassen

 

 

8/11-2004

Assistance til Kolding Brandvæsen 

Skanderborgs beredskabs-frivillige stadig indsat ved Kolding-katastrofen.

Brand & Redning, Skanderborg, fik fredag den 5. november 2004, kl. 1210, en anmodning fra Kolding Brandvæsen, om assistance fra Brand & Rednings beredskabs-frivillige, til påtage sig den tunge logistikopgave, at sørge for forplejningen af indsatsmandskabet i katastrofeområdet Seest ved Kolding.

I første omgang gik anmodningen på varm aftenforplejning fredag aften samt frokost i form af madpakker samt varm aftenforplejning lørdag.

Koldings Brandvæsens eget mandskab, såvel brandfolk som beredskabs-frivillige, var ved at være slidt ned til sokkeholderne efter næste to døgns tung indsats – og det samme var tilkaldt hjælp fra de nærmeste naboberedskaber.

Fredag eftermiddag ved 14-tiden, afgik 13 beredskabs-frivillige i fire køretøjer med køkkengrej og feltkomfur til Kolding, hvor de i Kolding Brandvæsens materieldepot oprettede feltkøkken.

Fredag aften sørgede Skanderborg-folkene for 150 portioner varm aftenforplejning til de brand- og redningsfolk, politifolk og hjemmeværnsfolk, som var indsat i katastrofeområdet. Endvidere blev der brygget 500 kopper kaffe.

Lørdag sørgede Skanderborg-folkene for 440 madpakker til frokost samt 400 portioner varm aftenforplejning samt løbende kaffebrygning i løbet af dagen, i alt ca. 2.000 kopper kaffe.

Sidst på eftermiddagen, lørdag, blev Skanderborg-folkene anmodet om at fortsætte indsatsen også søndag, hvor der blev smurt 250 frokostmadpakker og lavet 485 portioner varm aftenforplejning. Endvidere blev der søndag brygget 1.500 kopper kaffe.

I week-enden har beredskabs-frivillige fra Skanderborg således brugt ca. 425 timer på forplejning af indsatspersonel i katastrofeområdet ved Kolding.

Beredskabs-frivillige fra Tønder og Christiansfeld sørgede i weekenden for indsatspersonalets morgenforplejning samt nødvendig, natlig kaffebrygning.

Her til morgen, mandag, er syv af Brand & Rednings beredskabs-frivillige igen kørt til Kolding, hvor de fortsætter forplejningsindsatsen, nu sammen med beredskabs-frivillige fra Randers, som møder ind med fem mand.

I alt 24 af Brand & Rednings beredskabs-frivillige har løbende været indsat på forplejningsopgaven i Kolding – alle dage under ledelse af Jonna Lassen.

Mandag forventes at være sidste dag, hvor Brand & Rednings beredskabs-frivillige er indsat som assistance i Koldings katastrofeområde.

Dagens varme ret:
-fredag: Irsk stuvning
-lørdag: Kogt hamburgryg med kartofler (håndskrællede!), gulerødder og aspargessovs
-søndag: Hakkebøf med kartofler (håndskrællede!) og bløde løg

Århus Stiftstidende

 

5/11-2004

Assistance til Kolding Brandvæsen 

Udrykning nr. 122/2004.

Assistanceanmodning til Brand & Redning, Skanderborg, fredag den 5. oktober 2005, kl. 1210
Melding: Kolding Brandvæsen anmoder om assistance fra Brand & Rednings frivillig-beredskab til forplejning af indsatspersonel i katastrofeområdet Seest ved Kolding.

Anmodning går i første omgang på varm aftenforplejning til indsatspersonel fredag aften.
Endvidere morgen-, frokost- og aftenforplejning lørdag.

Brand & Rednings frivillig-beredskab er i øjeblikket ved at pakke forplejningsmateriellet på beredskabskøretøjerne og de første køretøjer vender snuden mod Kolding midt på eftermiddagen.

Flg. er afgået
-Kl. 1400: SB24, lastvogn med køkkenpakning og 2 mand
-Kl. 1407: SB9, bus med holdleder/FPL og 3 mand
-Kl. 1422: SB25, lastvogn med feltkomfur og 2 mand
-Kl. 1511: SB20, bus med 5 mand

Fredag i alt afsendt 4 køretøjer med 1 holdleder og 12 mand.

 

 

 

26/10-2004

Bilbrand i det fri 

Udrykning nr. 119/2004.

 

 

13/10-2004

Færdselsuheld med fastklemt. Bil kørt i træ.

Udrykning nr. 116/2004.

Århus Stiftstidende Netavis

 

11/10-2004

Bygningsbrand - Brand i halm hus

Udrykning nr. 113/2004.

 

Skød katte og antændte brand  TV2 østjylland

 

11/10-2004

Brandfolk fik assistance fra brandelever

Århus Stiftstidende Netavis

 

24/9-2004

Motorbrand i IC3-tog

Udrykning nr. 108/2004.

Århus Stiftstidende Netavis

TV2 østjylland

 

24/9-2004

Sad fast i brændende bil

Udrykning nr. 107/2004.

En 27-årig mand kan takke to snarrådige bilister for, at han slap forholdsvist billigt fra et voldsomt uheld på motorvejen ved Ejer Bavnehøj.


 

TV2 Østjylland

 

23/9-2004

Søen rundt

   

Horsens Folkeblad

Uge-bladet

 

19/9-2004

Turistbåd reddet

Udrykning nr. 106/2004.

To brandfolk fra Skanderborg blev fredag aften kort før midnat sendt ud på en usædvanlig opgave. Turistbåden Dagmar drev nemlig rundt på Skanderborg Sø - uden nogen ombord.

Brandfolkene fik en redningsbåd i vandet - hentede Dagmars skipper, der i mellemtiden var varskoet af politiet - og fik indhentet turistbåden.

Under eskorte af Brand og Redning kom Dagmar så tilbage til sin fortøjning ved broen nedenfor Kulturhuset.

Skriver DR Østjylland

Dagmar

 

6/9-2004

Skanderborg vandt 5-kamp for 3. gang i træk

Ved RB-stævnet i Roskilde d. 3.-5. september vandt Skanderborg 1. pladsen i 5-kamp for tredje gang i træk ,og de tog også 3. pladsen i 5-klamp.

Det blev derudover til en 5. plads i både forplejning og brand konkurrencerne. Desværre måtte indkvarterings-holdet trække sig pga. sygdom.

Alt i alt må vi sige, at det var et godt RB-stævne for Skanderborg.

 

1 pladsen 5-kamp

 

3 pladsen 5-kamp

 

Flere billeder følger.

 

 

1/9-2004

Containerbrand i det fri 

Udrykning nr. 99/2004.

 

1 røgdykkerhold. Slukket m/2 C-rør og 1% skumvæske 

25/8-2004

Beredskabsstævne i Roskilde

 EM i Fodbold, Tour de France, OL. 

Sommeren har været fyldt med konkurrencer, og nu er det snart vores tur som frivillige i Beredskabet.

Den 3.-5. september er der beredskabsstævne i Roskilde, så i Skanderborg har der hele sommeren været gang i træningen.

 Vi er 33 personer, der skal af sted, og vi deltager med 2 5-kamphold, 1 forplejningshold, 1 brandhold og 1 indkvarteringshold.

 Der er spænding og engagement i luften, fordi vi fra stævnet i Kolding 2002 har en 1. plads og tre 2. pladser, der skal forsvares/forbedres.

Alle har lagt meget energi og fritid i at træne og planlægge.

Forplejningsholdet har hver mandag eftermiddag, det meste af sommeren, trænet, med efterfølgende fællesspisning for alle frivillige. God gedigen dansk mad, lavet på feltkomfuret. Fuldstændigt objektivt (!) må jeg sige, at det kun kan føre til en top-placering for vores forplejningshold.

De 2 5-kamphold træner ikke kun mod de konkurrencetider, der giver placeringer. Men der er også en vis intern kamp de to hold imellem.  Det ”gamle” 5-kamphold, hvor der er folk der har været med i op til 20 år i Beredskabet, og de unge, der ”kun” har været med i nogle år, kæmper om de bedste træningstider, og der bliver ”spioneret” under træningen. Dette foregår i al venlig og kærlig tone, men når de står på Dyrskuepladsen i Roskilde, så tror jeg ikke, der bliver givet ved dørene, de to hold imellem.

Men én ting er sikkert alle hepper på alle.

Brandholdet træner hårdt med deres slangeudlæg, pumper og førstehjælp – der ingen tvivl om, at der er stor kampgejst.

Indkvarteringsholdet har efterhånden et godt kendskab til Ejer Bavnehøj skolen og Stilling skole, hvilke er brugt til træning. Hvis man synes, der er enkelte i Skanderborg, der tager usædvanligt lange skridt, præcis én meter, så er de højst sandsynlig på indkvarteringsholdet. Én meter skridtlængde skal jo til for hurtigst, at måle et lokale op.

Igen ingen tvivl om, at alle glæder sig. Ikke kun til konkurrencerne, hvor der helt sikkert bliver givet alt, men også til mødet med de andre frivillige, stævnecaféen og den gode stemning.

MML

 

15/7-2004

Vand-pjaskeri og blå blink


Horsens Folkeblad

 

15/7-2004

Skanderborgs brandfolk bestod årets store prøve

Århus Stiftstidende Netavis

 

7/7-2004

Aktiviteter i børnehøjde

Århus Stiftstidende Netavis

 

13/6-2004

Bygningsbrand - Bil ved bygning  '

Udrykning nr. 72/2004.

 

 

10/6-2004

Bygningsbrand 

Udrykning nr. 71/2004.

 

Århus Stiftstidende Netavis

 

8/6-2004

DFI Brandassistance

Uge 23 blev en prøve for DFI - Den Frivillige Indsatsstyrke, i det de blev kaldt til brandassistance ved plantage- brandene ved Kærgaard Klitplantage ved Oksbøl og Stenbjerg Klitplantage syd for Thisted.

Om søndagen 6/6-2004 havde Brand & Redning Skanderborg sendt 1 af sine tre  DFI´ere  afsted til Beredskabsstyrelsen Midtjylland, hvor man havde samlet 14 DFI´ere, som skulle afløse nogle af de trætte brandfolk / værnepligtige med efterslukning efter skovbranden i Stenbjerg Klitplantage. 

 

Århus Stiftstidende Netavis

Nye billeder fra DFI

 

8/6-2004

Bilbrand i det fri. 

Udrykning nr. 68/2004.

 

 

2/6-2004

Stor ulykke på motorvej ved Ejer Baunehøj.

Udrykning nr. 66/2004.

Flere blev hårdt kvæstet ved to ulykker som skete inden for få minutter.

TV2 Østjylland (NET-TV)

TV2 Østjylland

Århus Stiftstidende Netavis

DR

 

5/5-2004

Bygningsbrand - 112 alarm fra Redningsrådet

Udrykning nr. 55/2004.

Onsdag den 5 maj 2004, kl. 10:49 kom der en alarm på bygningsbrand på Gl. Horsensvej 389 (Tholstrup A/S) til Brand & Redning Skanderborg.

Kl. 10:58 ankom indsatsleder til Brandstedet  og kl. 11:01 var alle fremme.

Det viste sig at være Redningsrådet , som lavede kontrol, for i stedet for ild stod der 4 mand med stopur og notat bog, og tog i mod Brand & Redning Skanderborg.

Alt forløb efter planen og kvalitskravet blev til fulde opfyldt - Redningsrådet havde intet at bemærke på hverken tid eller mandskabets præstation på brandstedet, alt forløb planmæssigt.

Gl. Horsensvej som ligger 10 km fra Brand & Redning Skanderborg ligger i et 15 minutters område og vi var fremme 4 minutter før tid!!!

Man må konstatere, at kvalitetskravet til Brand & Redning Skanderborg er helt i top!!!!

 

28/4-2004

Mandag 26/4-2004 afholde Brand & Redning Skanderborg parole som afslutning på kursus året 2004-2005.

Der blev tildelt anciennitetstegn til Birgit Møller for 10 år i forplejningstjenesten.

Fra højre ses Birgit møller,  2. Viceborgmester Anne Mette Kirk Andersen og Kredsleder Lejla Simonsen.  

 

26/4-2004

Brand i kærre for kran.

Udrykning nr. 55/2004.

Alarm til Brand & Redning, Skanderborg, mandag den 26. april 2004, kl. 0545

Melding: Brand i kærre for kran, E45, nordgående spor, efter afkørslen ved Stilling

Ved Brand & Rednings ankomst brændte det i et af dækkene på kærren. Brand & Rednings røgdykkere fik hurtigt slukket ilden. En punktering på et af de mange hjul er formentligt årsag til branden.

     

 

 

19/4-2004

Brand & Redning Hørning rykker atter ud i fuld styrke.

Århus Stiftstidende Netavis

 

8/4-2004

Færdselsuheld m/fastklemt - To uheld 200 m imellem

Udrykning nr. 48/2004.

Alarm til Brand & Redning, Skanderborg, onsdag den 7. april 2004, kl. 1420
Melding: Færdselsuheld med fastklemt på E45, nordgående spor umiddelbart før Aalborg/Århus-udfletningen ud for Hørning. Der er to uheld med ca. 200 m mellemrum. Ukendt antal tilskadekomne.

Ved Brand & Rednings ankomst, lå en personbil på hovedet, ca. 25 m inde på marken øst for motorvejen.
Forbipasserende havde fået bilens kvindelige fører og et spædbarn ud fra bilen.
Såvel kvinden (moderen) som spædbarnet havde lykkeligvis været fastspændt med seler.
Moderen var hårdt kvæstet men ved bevidsthed, mens barnet var uskadt.
Brand & Rednings nødbehandlere ydede nødbehandling indtil lægebilen og fire ambulancer nåede frem fra Århus.

200 m længere fremme var et par personbiler buldret op i hinanden, formentligt p.g.a. uopmærskomhed i forbindelse med passage af det første uheld.

Førerne af begge biler var umiddelbart uskadte men begge stærkt chokerede.
Et hold brandfolk tog sig af disse, indtil ambulancer nåede frem hertil.

Alle tilskadekomne blev indbragt til Århus Sygehus.

Årsagen til det første uheld var formentligt en tabt sut, idet moderen mistede herredømmet over sin bil, da hun ville give barnet sutten.

Motorvejen var delvist spærret i nordgående spor i forbindelse med oprydningsarbejdet, som tog en times tid.

 

   

 

2/3-2004

Bygningsbrand - Ildløs i køkken

Udrykning nr. 29/2004.

Århus Stiftstidende Netavis

 

29/2-2004

Brand i lejlighed - Formentligt ingen personer

Psykisk syg tænder ild i lejlighed En 23-årig psykisk syg kvinde satte i nat ild til sin mors lejlighed

 

TV2 Østjylland

Århus Stiftstidende

Horsens Folkeblad

28/2-2004

Brandbil med refleksbrikker

Brand & Redning Skanderborg har som det første i Danmark fået en ny brandbil maskeret med reflekser, så bilen tydeligt kan ses i mørket.

Se TV2 Østjylland indslag 27/2-2004 kl. 19:30. Her TV2 Østjylland

TV2 Østjylland

Århus Stiftstidende

Horsens Folkeblad

25/2-2004

Den  nye automobilsprøjte  SB 1.

Nu er der kommet reklamer på!

           

 

24/2-2004

Bygningsbrand - Assistance til Ry Brandvæsen

Udrykning nr. 25/2004.

Århus Stiftstidende Netavis

DR

TV2

14/1-2004

Skorstensbrand

Udrykning nr. 7/2004

 

6/1-2004

Artikel fra nytårsparole

Horsens Folkeblads

 

3/1-2004

Den  nye automobilsprøjte  SB 1 er leveret.

Brand & Rednings nye automobilsprøjte - SB 1 - blev officielt leveret ved Brandkorpsets nytårsparole, lørdag den 3. januar 2004.

Repræsentanter for Apollo Brandmateriel ApS, Gråsten Karrosseri Værksted ApS og Mercedes-forhandleren Ejner Hessel A/S, kørte den nye sprøjte ind i garagen, umiddelbart efter at Borgmester Aleksander Aagaard havde holdt den officielle nytårstale for Brandkorpset.

Der vil gå et par måneder med oppakning, opstribning og uddannelse, inden køretøjet sættes i udrykning.

          

Der vil komme nye - mere officielle - billeder, når køretøjet er stribet op med tekst og reflekser hos den lokale reklamemand.

 

Anders Enggaard

beredskabsinspektør

 

3/1-2004

Statistik over 2003

Læs mere her.

 

29/12-2003

En drengedrøm går i opfyldelse i Hørning

Århus Stiftstidende Netavis

 

24/12-2003

Brandfolkene reddede Julen - med hiv og sving

Det var på et hængende hår, at brandfolkene fik julemanden transporteret behørigt fra Realskolen til juletræet på Bibliotekstorvet, da julemåneden begyndte.

Faktisk var containerbranden, som opstod på Genbrugspladsen ligesom brandfolkene havde rejst stigen nedenfor Realskolen, den mindste sten på vejen, da Skanderborgs gamle brandbil fra 1927, skulle hente julemanden.

Den gamle brandbil - Chevrolet, årgang 1927, se låge 24 i julekalenderen - er retteligt overdraget i Skanderbog Brandkorpsforenings varetægt. Det vil sige, at det er brandfolkene som i deres fritid holder bilen i driftsklar stand, hvilket der bruges mange pudseklude og adskillige kg knofedt på. For at klare driften økonomisk, deltager bilen ved faste årlige arrangementer, som f.eks. kørsel med julemanden, når julen begynder den sidste fredag i november. For sådanne ydelser spytter bl.a. Handelsstandsforeningen lidt i kassen til brandbilens drift.

Tidligt på efteråret konstaterede brandkorpsforeningens bestyrelsesmedlem med særligt ansvar for den gamle brandbil, brandmand Henrik Broustbo, at Chevrolettens kobling var ved at være færdig.

Nu er en ny kobling til en Chevrolet årgang 1927 ikke noget man bare går ned til den lokale Chevrolet-forhandler og køber. Faktisk er der ingen Chevrolet-forhandler i Skanderborg - og faktisk er koblinger til en årgang 1927 ikke lagervare.

Nu er det så heldigt, at Henrik kender nogle folk, som kan nogle tricks med metal og maskiner, så der blev fluks fremstillet en ny kobling til Chevroletten.

Så langt - så godt!

-Det kan ikke tage lang tid at få den nye kobling i - og så er øsen klar igen, tænkte Henrik Broustbo og gik i gang med at montere den nys fremstillede kobling i Chevroletten. Men nej! Det passede ikke damen - for en Chevrolet årgang 1927 er ikke nogen øse, men en dame! - Den nye kobling kunne ikke bakses på plads i Chevroletten!

Det var nu ved at være sidst på efteråret og Julemanden skulle snart hentes - og Chevroletten var ikke køreklar!

Brandkorpsets agtelse blandt byens mange børn var i allerhøjeste fare!

-Nu er gode dyr rådne, tænkte Hernik Broustbo, mens han spurgte om råd forskellige steder.

Få dage før julemanden skulle hentes på Realskolen, kom Henrik i kontakt med Louring, som er ejer af Jysk Automobilmuseum i Gjern. Louvring var fyr og flammer, da han fik forelagt problemstillingen.

En mørk og stormfuld aften sidst i november dukkede Louring op på Brandstationen medbringende sin værktøjskasse og en lomme fuld af gode fiduser. I løbet af kort tid fik Louring bakset den nye kobling på plads i Chevroletten - han kunne nogle ticks, den mand.

Chevroletten blev startet - motoren lød som en symaskine og koblingen gik velsmurt, næsten uden knas, da "damen" blev prøvekørt efter endt reperation.

Således gik det til, at Julemanden også i år - på behørig vis - kunne køres fra sit sommerhi på realskolens loft til juletræstænding på Bibliotekstorvet i den gamle brandbil, med brandmand Henrik Broustbo bag rattet.

Se, det var den sande historie om, hvordan Julen også i år kom til Skanderborg.

 

Anders Enggaard

beredskabsinspektør

 

18/12-2003

Opskriften på peberfrugtsuppen fra Sort Nat.

Efter mange henvendelser bringes hermed opskriften på den suppe der blev serveret til Sort Nat.

Opskriften

 

18/12-2003

24 brandgode juleråd 

(Klik her og se mere)

 

5/12-2003

Lastbil i autoværn 

Udrykning nr. 164/2003

Det var held i uheld, da en lastbil forulykkede på motorvejen mellem Skanderborg og Århus.

Chaufføren  var på vej mod nord, da han mistede herredømmet over lastbilen, da den punkterede.

Lastbilen kørte tværs over midterrabatten, tværs over det sydgående spor, inden den kørte ned ad en skrænt. Lastbilen blev temmelig ramponeret ved uheldet, mens chaufføren slap med nogle mindre skrammer.

  

25/11-2003

Sort nat på politistationen

At skulle tilbringe en hel aften på politistationen er nok ikke lige det, de fleste kunne tænke sig. Men er man venligst inviteret, så er det ganske fornøjeligt.

Politiet havde til sort nat inviteret Beredskabsforbundet til at gøre opmærksom på vores eksistens og vores kurser i førstehjælp. Vi fik receptionslokalet stillet til rådighed. Der lagde vi 2 fantomdukker, stillede vores informationsstander, uddelte varm peberfrugtsuppe og saftevand. Desuden havde vi en skriftlig konkurrence i førstehjælp, hvor folk generelt klarede sig fint. Endvidere var det en del der gerne ville kontaktes i forhold til Beredskabsforbundets kurser i førstehjælp.

På vores fantomdukker var det mest børn der turde at prøve hjertemassage, dog var der en del voksne noget interesseret i ”opvisningen”, så mon ikke vi ser nogle af den på vores befolkningskurser. Der blev i hvert fald også uddelt en del brochure om førstehjælp og kontakt nr.

Sammen med de betjente der var på vagt, havde vi en god aften. Vi viste de besøgende ned til detentionen og politimotorcyklen og betjentene henviste til vores fantomdukker og den gode suppe.

Så alt i alt en god og produktiv aften for Brand og Redning, hvor vi fik gjort opmærksom på vores eksistens og nytten af at kunne førstehjælp. Endvidere et godt samarbejde med politiet som vi til enhver tid vil gøre om igen

Henrik Mangor

 

14/11-2003

Ny automobilsprøjte SB 1 nr.7

Arbejdsgruppen var til byggemøde på Gråsten Karrosseriværksted torsdag den 13. november 2003 for at aftale nærmere om detaljer i opbygningen.

   

 

 

 

31/10-2003

Ny automobilsprøjte SB 1 nr.6

Arbejdsgruppen var til byggemøde på Gråsten Karrosseriværksted onsdag den 30. oktober 2003 for at aftale nærmere om detaljer i opbygningen.

 

 

27/10-2003

Åbent hus 2003

Ca. 400 personer lagde vejen forbi Brandstationen i søndags til åbent hus.

Se flere foto her.

 

 

2 plads Frederik Lundfold                          2 plads Louisa Andersen

 
 

26/10-2003

Færdselsuheld med fastklemt 

Udrykning nr. 147/2003

Århus Stiftstidende Netavis

 

21/10-2003

Åbent hus

Søndag d. 26/10 kl. 13.00 - 16.00

Test din viden om førstehjælp.

Smag den lækre mad fra feltkomfuret.

Tegnekonkurrence for børn.

Ram rigtigt med strålen og vind flødeboller.

Opvisning slukning af brand i hus.

7/10-2003

Varm kage i ældreboliger

Udrykning nr. 139/2003

Århus Stiftstidende Netavis

 

3/10-2003

Børn, brand og  sikkerhed

1. A og 1. D fra Morten Børup Skolen var på besøg hos Brand & Redning i forbindelse med den landsdækkende temauge under overskriften "Børn, brand og  sikkerhed".

Børnene blev overhørt i  "Dit Brandblad" som er et tegneseriehæfte, hvor bl.a. Kaj og Andrea forebygger brand de fik demonstreret brandbilerne, de fik demonstreret hvordan en røgalarm virker og der blev slutter af med en lille opvisning med ildebrand i et legehus.

Århus Stiftstidende Netavis

 

2/10-2003

Kaos ved TV3-afstemning

Århus Stiftstidende Netavis

Horsens Folkeblads

 

1/10-2003

Ny automobilsprøjte SB 1 nr.5

Arbejdsgruppen var til byggemøde på Gråsten Karrosseri Værksted tirsdag den 23. september 2003, for at aftale nærmere om detaljer i opbygningen.

Følg med hvordan det går her.

24/9-2003

Udrykning nr. 137/2003

Brand i fyrrum på landejendom

Det drejer sig om en landejendom med fyrrum i udhus og maskinhus bygget sammen med fyrrum.

I fyret fyres med savsmuld og spåner, som opbevares i aflukke i maskinhus. I aflukket opbevaredes 16-20 m3 savsmuld. Branden opstår formentligt i fyrrummet ved fyret eller i snegl, som transporterer savsmuld fra aflukket frem til fyret.

Fruen i huset er dagplejemor og har fem børn i pleje. Hun sidder ude i haven - i sandkassen - med børnene, da hun lugter røg. Da hun konstaterer det brænder i fyrrummet, render hun ind i huset for at slå alarm.

Efter at have alarmeret brandvæsenet, befrier hun familiens hund fra hundeaflukke i det nu brændende maskinhus. Herefter bakker hun bilen ud af maskinhuset og samler de fem børn i bilen.

Da Brand & Redning når frem, orienterer hun kort indsatslederen - undertegnede - om situaitonen, hvorefter hun begiver sig til naboejendommen, hvor hun får de fem børn underbragt.

Hun underretter herefter Skanderborg Kommunes dagplejekontor, hvor lederen straks begiver sig til Hvolbæk, for at være behjælpelig med at tilkalde forældrene til dagplebørnene.

Alt i alt griber hun situationen meget professionelt an, hvilket er ganske rosværdigt.

Ved Brand & Rednings ankomst er fyrrummet fuldstændigt overtændt, ligesom taget på maskinhuset antændt.

Stuehuset er i overhængende fare - faktisk er tagpladerne her under stærk opvarmning og meget nær på at sprænge.

Tre røgdykkerhold fik hurtigt afgrænset faren for antændelse af stuehuset.

Herefter forestod et større oprydningsarbejde.

Da der var sket antændelse af tagkassetter på maskinhuset, var det nødvendigt at tilkalde assistance fra Århus Brandvæsen, som stillede med en stigevogn (drejestige), hvormed brandfolk kunne hejses op på tagryggen, hvor de fra stigens redningskurv kunne skrue tagpladerne af og få adgang til tagkassetterne, hvor branden nu hurtigt kunne slukkes.

Røgdykkere måtte tømme ca. 16 m3 savsmuld ud fra aflukket med skovle, så vi har nu seks brandfolk med ekstra lange arme.

De sidste brandfolk forlod brandstedet ved 1530-tiden.

Anders Enggaard

beredskabsinspektør

 

18/9-2003

Bygningsbrand - Ild i tagetage

Udrykning nr. 135/2003

 

 

12/9-2003

Kæmpestor ildebrand på lodseplads 

Udrykning nr. 131/2003

Brandfolk kæmpede i fire timer for at slukke en kraftig brand på en losseplads ved Reno Syd i Skanderborg.

Brand & Redning Skanderborg måtte tilkalde ekstra tankvogne fra både Århus og Odder, og først efter fire timers slukningsarbejde var branden slukket. 
 

Branden skyldtes sandsynligvis selvantændelse i en stor bunke industriaffald, som lå på lossepladsen, da forbrændingsanlægget var midlertidigt ude af drift på grund af vedligeholdelsesarbejde.

TV2 Østjylland

9/9-2003

Åbent Hus / temadag Beredskabsstyrelsen Midtjylland

Foto

     

2/9-2003

Oliespild - Hydraulikolie 

Udrykning nr. 128/2003

 

23/8-2003

Stor lukket grill med gris løbet løbsk

 Udrykning nr. 125/2003

 

19/8-2003

Vagt for bomberyddere

Brand & Redning var bestilt af bomberydderne på Skive Kaserne til at etablere brandvagt ved afhentning af 2 liter æter på Reno Syds genbrugsplads i Skanderborg. Endvidere var en ambulance i vagt på stedet.

Operationen varede 5 minutter!

 

19/8-2003

Markbrand - Ildløs i stubmark 

Udrykning nr. 122/2003

 

13/8-2003

Bål - Ild i 10-15 m2 skråning/rabat 

Udrykning nr. 120/2003

Horsens Folkeblad

 

11/8-2003

Søredning - Mand over bord - Båd løbet løbsk 

Udrykning nr. 114/2003

Århus Stiftstidende Netavis

DR

 

8/8-2003

Færdselsuheld med fastklemt - Lastbil mod lastbil 

Udrykning nr. 108/2003

         

TV2

DR

Jyllands-Posten

 

6/8-2003

Beredskabsøvelse på Danmarks Smukkeste Festival.

Læs mere her.

Jyllands-Posten

 

5/8-2003

Beredskabsøvelse på Danmarks Smukkeste Festival.

Læs mere her.

Jyllands-Posten

DR

TV2

Århus Stiftstidende Netavis

Danmarks Smukkeste Festival  Mange billeder fra øvelsen

 

4/8-2003

Beredskabsøvelse på Danmarks Smukkeste Festival.
 

Tirsdag d. 5. august fra kl. 11:00 til  14:00 afholdes beredskabsøvelse på Danmarks Smukkeste Festival.
 
Øvelsen afholdes i samarbejde med Århus amt, Skanderborg politi, Skanderborg Brand og Redning, Århus Kommunehospital, Lægeambulancetjenesten, Psykiatrisk Hospital i Risskov, Falck og Skanderborg Festivalklub.
 
Scenariet er lynnedslag i træ, som vælter foran Bøgescenen med flere svært tilskadekomne.
Der vil være sminkede figuranter og Skanderborg Festivalklubs vagter, læger vil være klar til at gå i  aktion.
 

Øvelsen skal sikre, at beredskabet på Danmarks Smukkeste Festival virker optimalt og at Skanderborg Festivalklubs beredskabsplan er korrekt gearet til det værst tænkelige og forhåbentlig afsløre, hvad vi ikke har haft fantasi til at forestille os.

Øvelsen vil indeholde alle aspekter i forhold til beredskabsplanen.
Lige fra musikstop, scenespeak og til at de tilskadekomne køres til sygehus.

Vi vil løbende komme med mere information om denne øvelse, så følg med her.


 

30/7-2003

Benzinspild - Diesel. 

Udrykning nr. 100/2003

 

29/7-2003

Bål - Ild tre steder i skovbunden.

Udrykning nr. 99/2003

 

28/7-2003

Billede fra trafikulykke

Udrykning nr. 98/2003

 

11/7-2003

Lis Rydahl sidste arbejdsdag

Brand & Rednings brand góe sekretær gennem 30 år - Lis Rydahl - havde fornyligt sidste arbejdsdag.

I den anledning blev hun hentet i hjemmet og kørt på arbejde i brandkorpsets gamle brandbil fra 1927.
At blive fragtet rundt i byen i den gamle brandbil er normalt forbeholdt notabiliteter som f.eks. julemanden, men i dagens helt særlige anledning blev den gamle dame trukket af stald for at transportere en anden - knap så gammel - dame på arbejde, for sidstnævnte dame for sidste gang.
Nu vil det være helt forkert at tro, at brandbilen blev ført af et par gamle nisser - det er såmænd bare to ældre brandfolk, nemlig Leif Ansbjerg og Paul Hansen, som denne morgen tager nænsom hånd om de to gamle damer.

AE
 

                   

 

 

11/7-2003

Benzintyv anholdt efter biljagt på motorvejen

Udrykning nr.91/2003


Århus Stiftstidende Netavis

Horsens folkeblad

 

11/7-2003

Pas på med engangsgrillen

Det handler om at rydde op efter sig, når man har brugt en engangsgrill. Det er budskabet fra Brand & Redning Skanderborg som i en kampagne sætter fokus på engangsgrillen.

Det er nemlig som regel ikke dem, der bruger engangsgrillen, som selv kommer til skade. Ofte er det andre mennesker, som også er i nærheden, der får forbrændingerne.

De fleste forbrændingsulykker med engangsgrill opstår, fordi folk enten træder direkte ned i en engangsgrill, eller træder på det brandvarme sted, hvor engangsgrillen har stået. Mange børn bliver også forbrændt i mødet med en nedgravet engangsgrill, når de leger og graver i sandet.

"Hver sommer har vi en del tilfælde af forbrændte børnefødder på grund af engangsgrill. Børn kan jo ikke se, at sandet er varmt, fordi der har stået en engangsgrill. Så de bliver forbrændt af at løbe barfodet henover steder, hvor sandet eller jorden er brandvarm. Folk regner selvfølgelig ikke med, at det kan være direkte farligt at gå barfodet på en strand om sommeren i Danmark.  "siger Jeanet Sheller Afdelingslæge på Rigshospitalets brandsårsafdeling.

  • Brug vand til både at slukke grillen og til at køle underlaget. Sandet/jorden under grillen bliver MEGET varmt.

  • Grav ikke grillen ned i sand. Sandet skjuler de glødende kul. Flere børn bliver hvert år forbrændt fordi de træder i en nedgravet grill.
  • Ryd op efter jer: smid engangsgrillen i skraldespanden, når den er helt slukket.

Se videoen: Undgå forbrændinger - Gode råd om engangsgrillen

Århus Stiftstidende Netavis

 

11/7-2003

Billede fra trafikulykke

Udrykning 83/2003

 

11/5-2003

Brandøvelse på rideskole

Brand & Redning, Skanderborg, afvikler en mindre brandøvelse på Skårup Overgård i søndag den 11. maj 2003

Formålet var at træne røgdykkernes arbejde med de store dyr i en skarp situation med brand i staldene.

Berideren på Skårup Overgård gav brandfolkene en instruktion i at håndtere hestene, inden staldene fyldes delvist med teater røg og øvelsen gik i gang.

Da der er flere rideskoler og hestestutterier i Brand & Rednings "pastorat", har vi været glade for rideskolens henvendelse om en øvelse.

Det er meningen, at der efterfølgende skal udarbejdes oplæg til beredskabsplaner for rideskolerne.

Se mere på:

TV 2 / Østjylland

Århus Stiftstidende Netavis

Horsens folkeblad

28/4-2003

Parole 

Som afslutning på kursus året 2002-2003 afholdt Brand & Redning Skanderborg parole.

Der blev tildelt anciennitetstegn til:

Fra venstre Henrik Mangor 20 år i Kommunikationstjenesten , Hans Lauchand 20 År i ABC-tjenesten, Michael Lassen 20 år i Brandtjenesten. Også Karin Broustbo fik anciennitetstegn for 20 år i forplejningstjenesten: Hun var desværre forhindret i at deltage og får tegnet efterfølgende.

2. Viceborgmester Anne Mette Kirk Andersen til højre uddelte anciennitetstegn.

 

21/4-2003

Alarm til Brand & Rednings, Skanderborg, søndag den 20. april kl. 15:27
Melding: Assistance til Ry Brandvæsen, Skovbrand ved Gl. Rye.
 
Brand & Redning, Skanderborg, afsendte ét slukningstog med 7 mand til assistance for Ry Brandvæsen.
Skanderborg-brandfolkene var indsat i godt én times tid, indtil branden var under kontrol og Ry Brandvæsen selv kunne gøre arbejdet færdigt.
 
 
Alarm til Brand & Redning, Skanderborg, søndag den 20. april kl. 15:50
Melding: Skovbrand, Horndrup Plantage, øst for Horsensvej ved krydset Horsensvej/Hylkevej.
 
Brand & Redning havde på alarmtidspunktet et hold brandfolk (et slukningstog) indsat ved ovennævnte brand ved Gl. Rye, så yderlige et hold brandfolk måtte i aktion:

 

Andet slukningstog blev således afsendt med 10 mand til branden i Horndrup Plantage.
Ved Brand & Rednings ankomst brændte det kraftigt et stykke inde i plantagen.

Der var kraftig vind fra øst og branden havde retning mod Horsensvej.

Der blev straks rekvireret assistance fra Horsens Brandvæsen med et slukningstog med 8 mand.
Endvidere blev der rekvireret tankvognsassistance fra Odder og Århus brandvæsener med hver en tankvogn.
 
Indsatslederen (undertegnede) kunne kl. 1700 erklære branden under kontrol.
På det tidspunkt var der brændt omkring 10.000 m2 nåletræsplantage.
Det lykkedes os at få styr på branden inde i selve plantage, inden branden bredte sig ud til Horsensvej.
 
Der blev foretaget efterslukning indtil kl. 2100, hvorefter der blev udsat brandvagt med 6 mand indtil mandag morgen kl. 0600.
 
Branden er opstået på en mark øst for plantagen.
Om branden her er opstået p.g.a. gløder i en 14 dage gammel afbrænding af træstubbe, eller om branden er opstået ved selvantændelse i halmaffald, er jeg ikke klar over.
 
 
 
De to skovbrande i dag understreger hvor brandfarlig naturen er i øjeblikket.
Der kan ikke kraftigt nok advares mod enhver form for afbrænding indtil naturen er blevet tilstrækkeligt grøn, hvilket vil vare uger endnu - mindst, hvis vi ikke snart får noget nedbør.
 
 Anders Enggaard

Læs også

www.dr.dk/regione

www.dr.dk/regione

TV 2 / Østjylland

Århus Stiftstidende Netavis

Horsens folkeblad

24/2-2003

Ny automobilsprøjte SB 1

Nu kan du se de første foto af den nye Automobilsprøjte, chassis  er leveres af Mercedes.

Følg med hvordan det går her.

 

3/2-2003

Ny automobilsprøjte SB 1

Nu kan du se en tegning af den nye Automobilsprøjte, som leveres af Apollo Brandmateriel.

Følg med hvordan det går her.

3/2-2003

Årsberetningen 2002

Årsberetningen 2002 for Beredskabs-forbundet Skanderborg er også kommet på nettet.

Se under Beredskabs-forbundet.

 

 

12/1-2003

Statistik over 2002

Læs mere her.

 

5/1-2003

Et brand-år lidt over det normale.

Århus Stiftstidende Netavis

 

4/1-2003

Skøjtebanen ved brand & redning.

Den nyanlagte skøjtebane på øvelsesområdet ved Brand & Redning Skanderborg er klar til brug. Naturen har sørget for, at vandet er frosset til is, så man kan stå på skøjter.

Århus Stiftstidende Netavis

2/1-2003

Stille nytårsaften.

Det blev en stille Nytårsaften for Brand & Redning Skanderborg. Der var kun 2 udrykninger; kl. 13:20 og kl. 19:02.

Århus Stiftstidende Netavis

Udrykninger 2002

25/12-2002

Ny automobilsprøjte SB 1

Der er nu indgået aftale med Apollo Brandmateriel om levering af 1 stk. ny automobilsprøjte, som opbygges på Graasten Karosserifabrik.

Følg med her, hvordan det går.

 

12/12-2002

Så blev det alligevel jul i SuperBrugsen.

Århus Stiftstidende Netavis

 

18/12-2002

3 skorstens-brande på 3 dage.

Skorstens-brande skyldes forkert fyring.

Århus Stiftstidende Netavis

 

 

18/12-2002

24 brandgode juleråd 

(Klik her og se mere)

 

 

 

30/11-2002

Læs mere om branden i Super brugsen Hørning.

Århus Stiftstidende Netavis

Læs mere om da julemanden kom til Skanderborg.

Århus Stiftstidende Netavis

 

29/11-2002

Voldsom Brand i Hørnings Superbrugs slagter afdeling, branden udviklede sig voldsomt, da personalet hældte vand i en brændende frituregryde. 11 personer blev kørt på hospitalet til observation for røgforgiftning, alle er udskrevet.

Man regner med, at Brugsen først kan åbne lige før nytår da alt blev røgskadet.

Århus Stiftstidende Netavis

DR- Regional

TV2 Østjylland

27/11-2002

Start på julen.

På Fredag den 29/11 hjælper Brand & Redning julemanden ned fra sit hvile på Realskolens loft og sørger for, at der kommer sne på juletræet, når det skal tændes.

Læs mere i Århus Stiftstidende Netavis.

23/11-2002

Sort Nat.

Fredag den 22/11-2002 holdt Skanderborg handelstands forening Sort Nat. Traditionen tro lavede vi varm suppe og  sørgede for, at folk kunne få lidt varme fra de opstillede olietønder med briketter.

Læs mere i Århus Stiftstidende Netavis.

 

19/11-2002

Ny automobilsprøjte SB 1

Brand & Redning, Skanderborg, har en ny automobilsprøjte på budgettet 2002/2003. Chassis er bestilt.

Følg med hvordan det går her.

 

 

11/11-2002

En travl Lørdag læs mere her:

Brand nr. 130 Bygningsbrand - Ild i garage og bil i garage 

TV2 Østjylland

Brand nr. 129  Bygningsbrand - Staklade - Ass. til Ry Brandvæsen 

TV2 Østjylland

 

28/10-2002

Tros meget regn kom der ca. 500 personer til Åbent hus i Søndags.

23/10-2002

 ÅBENT-HUS

Brand & Redning Skanderborg holder åbent hus

søndag d. 27/10 kl. 13.00 - 16.00

 Oplev hvad dit - BEREDSKAB - kan gøre for dig.

Program her.

 

 

 

3/10-2002

Skanderborg: Vandkamp i Ejer

En lokal strid er inden for de sidste døgn kulmineret med, at en grundejer har lukket for vandet fra Riis og Ejer Fælles Vandværk til 70 husstande.

Læs mere i Århus Stiftstidende Netavis.

 

15/9-2002

En travl søndag

Det blev en travl søndag, for Brand & redning Skanderborg hvor vi deltog i Stop svineriet, Halv maraton og rent vand til Hylke.

Der kommer mere snart!

 

11/9-2002


Fakkeltog mindes den 11. September

Ca. 200 deltog i Beredskabs-Forbundet Skanderborg fakkeltog igennem byen, På etårsdagen for terror-angrebet i USA arrangerer.
Læs mere her.

 

7/9-2002


Fakkeltog mindes den 11. September

På et-årsdagen for terror-angrebet i USA arrangerer
Beredskabs-Forbundet Skanderborg fakkeltog igennem byen.
Først og fremmest for at mindes ofrene for terror-angrebet.
Men også for at markere vigtigheden af at have et effektivt
beredskab i Danmark, så en terrorhandling eller anden katastrofe
kan afhjælpes med så få tab som muligt.

Alle er velkomne til at deltage i fakkel-toget

Program

Kl. 19.45   Mødes på Slotsbanken, hvor Beredskabs-Forbundet
                 udleverer tændte fakler

Kl. 20.00   Stille march ad Adelgade til Byparken

Ca. 20.30  Velkomst v/ Beredskabschef Bjarne Vinther

                 Tale v/ Borgmester Aleksander Aagaard

                 Skanderborg Mandskor

                 Tale v/ Sognepræst Dorte Sørensen

Ca. 21.30  Mens faklerne brænder ud, serverer
                 Beredskabs-Forbundet varm suppe


 

26/8-2002

Skanderborg fik 1 førsteplads og 3 andenpladser ved RB-stævne i Kolding i weekenden d.23-25/8-2002.

Brand & Redning Skanderborg vandt 1. og 2. pladsen i 5-kamp, 2. pladsen i forplejningstjenesten og 2. pladsen i Indkvarteringstjenesten, samt en 10 plads i brandtjenesten.

Der kommer mere  snart!   

Se flere foto her

Alle 33 som deltog fra Skanderborg

 

Vinderne af 1. pladsen i 5-kamp.

 

Vinderne af 2. pladsen i 5-kamp.

 

Vinderne af 2. pladsen i Forplejningstjenesten.

 

Vinderne af 2. pladsen i Indkvarteringstjenesten.

7/8-2002

SB 3 vender tilbage

En af Skanderborg Brandvæsens gamle automobilsprøjter er vendt tilbage til byen.

Til Danmarks Smukkeste Festival dukkede SB 3, årgang 1960, op i Københavns Brandvæsens Idrætsforenings bemaling.

Fordén var i udrykning i Skanderborg fra 1960 til 1978, hvorefter den fungerede som uddannelseskøretøj for Skanderborg Civilforsvar frem til 1988, hvor den blev solgt til Redningshistorisk Selskab.

Fordén er fornyligt kommet i Københavns Brandvæsens Idrætsforenings besiddelse, hvor den benyttes til forskellig aktivitet – ikke mindst som blikfang.

Københavns Brandvæsens Idrætsforening udfører under Danmarks Smukkeste Festival forskellige aktiviteter med bl.a. røgdykkerbane, som er opstillet i festivalens gøglerområde

 

20/7-2002

Beredskabs-Forbundet Skanderborg arrangerer fakkeltog Onsdag den 11. september 2002.

De fleste af Beredskabs-Forbundet kredse mere end hundrede kredse over hele landet er i færd med at arrangere et fakkeltog på et-årsdagen for terrorangrebet i USA - således også Skanderborg kredsen. 

Beredskabs-Forbundet inviterer derfor lokale foreninger og organisationer til at deltage i fakkeltoget. Brandfolk, Falck personale, politiet, hjemmeværnskompagnier, spejderorganisationer, indvandrer- og flygtningeorganisationer, soldaterforeninger m.fl. modtager hermed en invitation fra Beredskabs-Forbundet til at deltage i et fakkeltog.

Fakkeltoget påtænkes at starter den 11/9  kl.20.00  fra  Slotsbanken og slutter af i Byparken, hvor der holdes en mindre mindehøjtidelighed. 

 Talere: Borgmester Aleksander Aagaard  og Sognepræst Dorte Sørensen

Læs mere her / tilmelding

 

13/7-2002

Hørning: Endnu en bilbrand ved Jeksen Dalvej

Brandmandskabet fra såvel Brand & Redning Hørning som Brand & Redning Skanderborg blev kl 5.35 fredag morgen alarmeret til en bilbrand på Jeksen Dalvej.

Læs mere i Århus Stiftstidende Netavis.

12/7-2002

Skanderup Bækkens vand truede to villaer på P.B. Lundsvej
450.000 liter vand måtte mandskab fra Brand & Redning Skanderborg natten til torsdag pumpe væk fra to huse på P.B. Lundsvej for at redde dem fra at blive fyldt med vand.

 

 

12/7-2002

Styrket kemikalieindsatsberedskabet

Brand & Redning, Skanderborg, har fået styrket kemikalieindsatsberedskabet ved eventuelle angreb med biologiske eller kemiske midler.

For resten af året 2001 blev der afsat 25,5 mill. kr. til styrkelse af redningsberedskabet i Danmark med det som siden blev omtalt som Terrorpakke I.

Til yderligere styrkelse af redningsberedskabet i Danmark blev der for 2002 afsat 23,8 mill. kr. i Terrorpakke II.

Et fagligt kontaktudvalg, hvor de kommunale redningsberedskaber (brandvæsenerne) var rigt repræsenteret, besluttede sidst på året, hvordan de 23,8 mill. kr. i Terrorpakke II skulle anvendes.

Af de mange millioner, skulle 2,2 mill. kr. specifikt anvendes til styrkelse af kemikalieindsatsberedskabet i 19 udvalgte kommuner til indsats ved eventuelle angreb med biologiske eller kemiske midler.

Fire kommuner i Århus Amt er blandt de 19 udvalgte kommuner. Skanderborg Kommune er den éne – de øvrige er Odder, Randers og Silkeborg kommuner.

På den konto har Brand & Redning, Skanderborg, netop fået leveret fire komplette kemikalieindsatsdragter til en samlet værdi af kr. 80.000.

Et andet tiltag i Terrorpakke II efter 11. september, som får betydning for Brand & Redning, Skanderborg, er efteruddannelse af de operative ledere ved redningsberedskaberne (brandvæsnerne). Her skal alle holdledere og indsatsledere på skolebænken en dags tid i løbet af efteråret, for at lære mere om sikkerhed under indsats ved uheld med farlige stoffer og terrorsituationer. Denne efteruddannelse af henved 2.000 ledere ved landets brandvæsner – heraf otte i Skanderborg - koster 6,7 mill. kr. af de 23,8 mill. kr.

Det er vores opfattelse, at midlerne (23,8 mill. kr.) i Terrorpakke II – ude i kommunerne også omtalt som Undskyldelsespakken – er anvendt fornuftigt, idet de kommer til anvendelse ude i kommuneren - altså der hvor ulykkerne sker.

Det var nemlig langt fra tilfældet med Terrorpakke I, hvor midlerne (25,5 mill. kr.) af Beredskabsstyrelsen hurtigt blev brugt bl.a. til indkøb af – efter de kommunale redningsberedskabers (brandvæsnernes) opfattelse – overflødigt materiel, som blev placeret centralt på Beredskabsstyrelsens kasserner.

De kommunale beredskaber kritiserede i skarpe vendinger Beredskabsstyrelsen for størsteparten af disse indkøb, som blev foretaget uden rådføring med kommunerne.

Det var givetvis denne øredøvende kritik fra kommunerne, som resulterede i Terrorpakke II, herunder at den fik tilnavnet Undskyldelsespakken!

AE/120702

 

6/7-2002

Farlig blanding i Sølunds svømmesal

Et par brandfolk fra Brand & Redning Skanderborg måtte torsdag formiddag trække i det store kemikalieantræk for at neutralisere et par farlige kemikalier, der var blevet blandet sammen i svømmesalen på Sølund.

 

 

28/6-2002

Plejehjemsbeboer stærkt forbrændt efter rygning

En 86-årig kvinde måtte torsdag eftermiddag med en af Flyvevåbnets redningshelikoptere overføres fra Skanderborg til brandsårsafdelingen på Rigshospitalet i København med 2. grads forbrændinger på 40 procent af kroppen.

 

Se flere Billeder

27/6-2002

12 Fra Brand & Redning Skanderborg Var hjælper ved Landstævnet på Bornholm

 

21/6-2002

Politisk aftale om redningsberedskabet efter 2002

Forligsteksten kan ses på  indenrigs- og Sundhedsministeriets hjemmeside.

 

18/6-2002

Skanderborg: Byrådet skal drøfte aftale med amtet om nødbehandlere

For et engangsbeløb på lidt over 60.000 kroner og derefter årlige driftsudgifter for Brand & Redning Skanderborg på anslået 35.000 kroner kan der sikres en såkaldt "nødbehandlerordning" i Skanderborg.

Læs mere i Århus Stiftstidende Netavis.

 

12/5-2002

Ny skøjtebane ved Brand & Redning

 Folkeoplysningsudvalget besluttede forleden at bruge 143.000 kroner på at etablere en skøjtebane på Brand og Redning Skanderborgs øvelsesareal bagved FØLA-hallerne.

”Vi fik et tilbud fra Brand og Redning om, at de gerne vil stille arealet til rådighed. De skal selv bruge det indimellem, men når det ikke er tilfældet, kan andre få lov til at bruge det. Det synes vi, lyder som en god ide, og vi vil gerne give penge dertil”, lyder det fra Folkeoplysningsudvalgets formand, Jan Krogh Rasmussen.

Området bliver asfalteret, og der laves kanter rundt om banen, så der bare skal fyldes vand på om vinteren – og sidst, men ikke mindst, bare vente på, at frosten skal lave resten.

Om sommeren vil der blive sat legeredskaber op, så bl.a. områdets dagplejere kan mødes og lade børnene lege der.   

 

9/5-2002

Brand i fyrrum

Natten til onsdag 01.49 blev Brand og Redning kaldt til Olesbjerg ved Mossø, hvor der var opstået ild i et fyrrum ved et sommerhus.
Ved Brand & Rednings ankomst var fyrrummet, som var sammenbygget med en garage, fuldstændig overtændt, og strålevarmen havde antændt vindfanget i den nærliggende beboelse.
Et hold røgdykkere fik hurtigt stoppet branden, og slukket ilden i garagen og vindfanget som slap stort set uskadt fra branden men fyrrummet udbrændte fuldstændigt.

 

30/4-2002

RB-stævne Kolding

Så er holdene dannet til RB-stævnet i Kolding. I alt 32 personer fra Brand & Redning Skanderborg  deltager på følgende hold:

2 Femkamp hold, 1 Forplejnings hold, 1 Indkvarteringshold og 1 Brand hold.

 

29/4-2002

Parole 

Som afslutning på kursus året 2001-2002 afholdt Brand & Redning Skanderborg parole.

Der blev tildelt anciennitetstegn til:

Fra venstre Anders Enggaard 25 år i brandtjenesten, Helle V. Benjaminsen 10år i redningstjenesten, Elsebeth Nielsen 20 år i forplejningstjenesten. Også Gert Rasmussen fik anciennitetstegn for 10 år i brandtjenesten: Han var desværre syg og fik tegnet efterfølgende.

2. Viceborgmester Anne Mette Kirk Andersen til højre uddelte anciennitetstegn.

  

28/4-2002

Bakkeløbet

Vanen tro hjalp Brand & Redning Skanderborg  ved dette års udgave af bakkeløbet med udlevering af væske, forplejning og førstehjælp.

Der var 631 deltagere se www.bakkelobet.dk

 

25/4-2002

O-løb

Desværre var vi nødt til at aflyse årets O-løb pga. manglende tilmeldinger fra de inviterede byer. Med vi hyggede os alligevel med varme hveder vanen tro.

Vi håber, at o-løbet 2003 bliver til noget.

30/12-2001

24 brandgode juleråd 

(Klik her og se mere)

 

 

29/10-2001

Åbent Hus - et stort tilløbsstykke 

Ca. 1000 personer lagde vejen forbi Åbent Hus arrangementet søndag den 28. oktober.

 

 

     

 

      

20/10-2001

Åbent hus på Brandstationen

 

Søndag den 28. oktober 2001, slår vi portene op her på Brandstationen, kl. 1300-1600.

Der vil være brandfolk tilstede, som kan forklare om brand- og redningsmateriellets funktion og taktikker.

Både det nyeste redningsudstyr og den gamle veteranbrandbil fra 1927 vil være udstillet i garagen.

På Brandstationens gårdsplads vil Brand & Rednings feltkomfur (populært kaldet gullashkanonen) blive kørt i stilling.

På feltkomfuret vil Brand & Rednings frivillige personel tilberede en sammenkogt ret i en kæmpegryde.

For de yngste, vil der hver halve time være mulighed for en kort køretur på bagsædet i en af de store automobilsprøjter.

Brandfolkene har i dagens anledning opført et lille hus med stråtag, som de - til ære for publikum - vil stikke ild til og efterfølgende rykke ud - med horn og blå lygter - og slukke igen, ved hjælp af rigtige røgdykkere.

Brand & Rednings kommandopostvogn med oversigtskort og kommunikationsudstyr vil være bemandet med frivilligt personel - ganske som i en rigtig indsatssituation af de noget større (det er sådan nogle, som der på landsplan heldigvis kun er ganske få af om året og som vi i Skanderborg hidtil har været forskånet for).

I garagen vil der blive demonstreret ABC-udstyr.

Det er de beskyttelsesdragter og de måleredskaber, som specialuddannet personel skal benytte, i fald Brand & Redning bliver befalet i felten for at foretage målinger for evt. radioaktivt nedfald eller giftgas. Det kunne være p.g.a. udslip fra et A-kraftværk i et naboland, eller det kan - meget aktuelt - være p.g.a. terrorhandlinger her i landet eller i et naboland.

Når vi holder Åbent hus, er det selvfølgelig fordi vi gerne vil vise borgerne, hvad vi kan i en given situation.

Vi håber ved samme lejlighed, at vi kan vække lysten hos nogle, til at indgå i vores beredskab;

-enten som frivillig i vores supplerende beredskab, hvor vi uddanner folk i forplejnings- og indkvarteringstjeneste, ABC- og kommunikationstjeneste samt redningstjeneste,

-eller som brandmand i vores deltidsbekæsftigede brandkorps.

 

 

27/9-2001

Brandfolk tog speedbådskørekort

Sytten brandfolk fra Brand & Redning, Skanderborg, tog sidst på sommeren Søfartsstyrelsens speedbådskørekort. Eller Prøve for førere af visse motordrevne fritidsfartøjer, som det rettelig hedder.

(Klik her og se mere)

 

 

30/6-2001

O-løb 

Beredskabs-forbundet i Skanderborg afholdt O-løb for 13. gang i år. Altid torsdagen før Store Bededag. Der var deltagere fra Horsens, Odder, Kolding, Århus og selvfølgelig fra Skanderborg selv, ca. 50 personer i alt.

(Klik her og se mere)

 

 

30/11-2000